• admin

    مدیر
    خرداد ۲۶, ۱۳۹۷ در ۱۱:۲۰ ق.ظ

    در صورتی که به امکانات پیشرفته‌تر و پشتیبانی از طیف وسیع ارزهای دیجیتالی رمزگذاری شده نیاز دارید، پیشنهاد ما افتتاح حساب در وب‌سایت‌هایی نظیر BITFINEX یا BITTREX است. این وب‌سایت‌ها علاوه بر پشتیبانی از ارزهای دیجیتالی رمزگذاری شده مختلف، حتی امکان سرمایه‌گذاری با استفاده از موجودی کیف پول دیجیتالی شما را هم فراهم می‌کنند.

    این احتمال وجود دارد که در ماه‌ها یا حتی سال‌های اخیر نام بیت کوین، اتریوم، بلاک چین، ماینینگ و مفاهیم مشابه به گوش شما خورده باشد. حتی ممکن است دوستان یا آشنایان شما از سرمایه‌گذاری روی ارزهای دیجیتالی رمزگذاری شده صحبت کنند یا حتی با مراجعه به وب‌سایت‌های مختلف شاهد پشتیبانی از سیستم پرداخت با بیت کوین باشید. در این صورت احتمالا از شنیدن انبوهی از مفاهیم و واژه‌های جدید، هیجان زده و البته سردرگم خواهید شد.
    تاریخچه
    اگرچه پیش از بیت کوین (Bitcoin) ارزهای دیجیتالی رمزگذاری شده دیگری هم ایجاد شده‌اند اما بیت کوین را باید اصلی‌ترین و جدی‌ترین نمونه یک ارز دیجیتالی رمزگذاری شده به حساب آورد که در حال حاضر نیز در صدر محبوب‌ترین ارزهای این بازار قرار دارد. این ارز دیجیتالی رمزگذاری شده در سال ۲۰۰۸ میلادی توسط ساتوشی ناکاموتو ایجاد شد که هنوز هیچ اطلاعاتی در خصوص هویت واقعی او در دست نیست. بیت کوین به جهان نشان داد که چگونه یک ارز دیجیتالی پایدار می‌تواند نقشی تعیین کننده در تراکنش‌های مالی ایفا کند.
    نکته قابل توجه اینکه امروزه بیشتر از هزار ارز دیجیتالی رمزگذاری شده متفاوت شده در بازار موجود است که معمولاً نام‌گذاری آن‌ها با الگوبرداری از نام نرم‌افزاری انجام شده که برای ایجاد آن‌ها به‌کار بسته شده است. برخی از این ارزها نظیر بیت کوین، اتریوم یا ریپل نام‌هایی هستند که محکم و قاطع وارد حوزه سرمایه‌گذاری شده‌اند. برخی دیگر نیز تلاش‌هایی هستند که هنوز به سرانجام نرسیده‌اند. از جمله ارزهای دیجیتالی که در مطلبی جداگانه، بیشتر درباره آن‌ها خواهیم خواند می‌توان به Litecoin, Ripple, Dash, Monero , IOTA , Ethereum,Bitcoin Cash و Bitcoin اشاره کرد.
    تعریف
    سعی نداریم روی تعاریف پیچیده و طولانی متمرکز شویم زیرا در اکثر موارد، چنین تعاریفی بیشتر باعث سردرگمی کاربران می‌شوند. ارزهای دیجیتالی رمزگذاری شده یا Cryptocurrency در واقع پول‌هایی هستند که با استفاده از نرم‌افزارهای رمزگذاری اطلاعات ایجاد شده‌اند. این روش در واقع راهکاری است برای افزایش سطح امنیت و همچنین مدیریت مشکلات و موانعی که پیش از این مانع از موفقیت ارزهای دیجیتالی معمولی (بدون رمزگذاری) شده بودند. برای آشنایی کامل با ارزهای دیجیتالی ابتدا باید با سازوکار آن‌ها آشنایی پیدا کنیم. در ادامه مطالب، به نمونه‌هایی از ارزهای دیجیتالی، ارزش‌ آن‌ها و پیش‌بینی‌های مربوط به چشم‌اندازشان نیز اشاره خواهیم کرد.
    سازوکار
    حتما این پرسش به ذهن شما هم خطور کرده که چگونه ممکن است یک ارز به‌طور تمام و کمال در قالب فرمتی دیجیتالی ارائه شود؟ یا این پول‌های مدرن برپایه چه تکنولوژی ایجاد شده‌اند؟
    در پاسخ باید گفت اگرچه فرایند تولید و مدیریت ارزهای دیجیتالی رمزگذاری شده در میان ارزهای مختلف، کمی متفاوت است اما پایه و اساس آن‌ها یکی است.
    پیش از هرچیز فراموش نکنید که ارزهای دیجیتالی رمزگذاری شده واحد پایه‌ای دارند و ارزش آن‌ها در مقایسه با ارزهای سنتی نظیر دلار، یورو یا حتی ریال مشخص می‌شود. با وجود این، در اکثر موارد، مبنا، اعلام ارزش ارز برپایه دلار است. به عنوان مثال گفته می‌شود یک بیت کوین برابر با ۳۵۰۰ دلار ارزش دارد. در حال حاضر، برخی ارزها ارزش بالاتری دارند و برای خرید آن‌ها باید چندین میلیون تومان هزینه کنید. این در حالی است که ارزهای ارزان‌تر نظیر ریپل این امکان را فراهم می‌کنند تا با پرداخت هزینه‌ای کم‌تر از ۱۰۰۰ تومان برای هر واحد، روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کنید.
    ارزهای دیجیتالی در قالب تراکنش‌های مالی مبادله می‌شوند. به این ترتیب از طریق رمزگذاری الگوریتمیک، تراکنش‌هایی که می‌تواند شامل خرید، فروش و حتی تولید این ارزهای دیجیتالی باشد در دفتر آنلاینی ثبت شده و در نهایت امر، این تراکنش‌ها به صورت دانه‌های زنجیر به هم متصل می‌شوند. فضایی که برای ثبت هر دسته از اطلاعات مربوط به تراکنش‌ها استفاده می‌شود بلاک (Block) نام دارد و تکنولوژی که برای ایجاد ارتباط میان تراکنش‌ها استفاده می‌شود نیز بلاک چین (Blockchain) نام گرفته است.
    از آنجایی که ارزهای دیجیتالی رمزگذاری شده به هیچ دولتی وابسته نیستند فرایند تولید یا ثبت تراکنش‌های مربوط به آن‌ها توسط پردازنده‌های گرافیکی و با حضور ماینرها انجام می‌شود. این فرایند، ماینینگ (Mining) نام دارد. ماینرها (Miners) ممکن است در قالب شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف به ثبت، ضبط و پردازش اطلاعات بپردازند یا حتی افراد مستقلی باشند که کامپیوترهای مجهز به کارت‌های گرافیکی قدرتمند یا تجهیزاتی که به این منظور طراحی و توسعه یافته‌اند را خریداری و فرایند یادشده را در دستورکار قراردهند.
    در قالب فرایند ماینینگ، از الگوریتم‌هایی برای بررسی هر تراکنش، رمزگذاری ارزهای دیجیتالی و اضافه کردن آن‌ها به دفاتر دیجیتالی استفاده خواهد شد. این امر به معنای تایید تراکنش است. برخی ارزهای دیجیتالی رمزگذاری شده تا حد زیادی متمرکز هستند و معمولاً سازمان‌هایی که فرایند و نرم‌افزار مدیریت این ارزها را ایجاد کرده‌اند بر میزان تولید و نحوه استفاده از آن‌ها نظارت دارند. این در حالی است که برای برخی دیگر، از راهکار تمرکززدایی استفاده شده و تنها روی چگونگی استفاده از آن‌ها نظارت وجود دارد.
    تفاوت ارز دیجیتال و سنتی
    تفاوت ارزهای دیجیتالی رمزگذاری شده با ارزهای سنتی
    همان‌طور که گفتیم ارزهای دیجیتالی رمزگذاری شده توسط دولت خاص یا حتی ارگان‌ها و سازمان‌های وابسته به دولت ایجاد نشده‌اند. این در حالی است که ارزهای سنتی توسط دولت‌ها یا سازمان‌های وابسته به آن‌ها تولید شده تا در مبادلات استفاده شوند.
    ارزهای دیجیتالی رمزگذاری شده توسط سازمان‌های خصوصی تولید می‌شوند و اهداف ایجاد آن‌ها کم‌تر روی ملت‌ها تمرکز دارد. برخی ارزهای دیجیتالی به راهکاری برای سرمایه‌گذاری و درآمدزایی تبدیل شده‌اند و برخی دیگر نیز به عنوان روشی برای مقابله با ارزهای فیزیکی سنتی پا به حیات گذاشته‌اند.
    حفاظت و حمایت از ارزهای ملی توسط بانک‌ها و مجموعه‌ای از نهادهای دولتی انجام می‌شود تا به واسطه آن از ایجاد تورم، پولشویی و سایر آثار منفی روی اقتصاد جلوگیری شود. این امر به واسطه تنظیم نرخ بهره یا به‌کارگیری دیگر ابزارهای مدیریتی ممکن شده است.
    در طرف مقابل، ارزهای دیجیتالی رمزگذاری شده از این حمایت و پشتیبانی، حداقل در حال حاضر بی‌بهره‌اند. همین امر، ریسک‌هایی را به دنبال خواهد داشت و ممکن است باعث تمایل کم‌تر افراد به سرمایه‌گذاری روی این ارزهای مدرن شود.
    درنظر داشته باشید که هیچ فرم فیزیکی برای ارزهای دیجیتالی تعریف نشده است. البته این امر با توجه به تعریف اولیه این ارزها، بدیهی به نظر می‌رسد اما با توجه به اینکه ممکن است شما کلماتی نظیر کیف پول‌های دیجیتال یا حتی کیف پول‌های فیزیکی یا کارت‌های مخصوص ویژه نگهداری رمز را بشنوید باید توجه داشته باشید که در استفاده از ارزهای دیجیتالی رمزگذاری شده، در واقع هیچ پول فیزیکی برای سرقت، انتقال یا گم‌کردن وجود ندارد. علاوه بر این، برخلاف آنچه در خصوص ارزهای فیزیکی شاهد هستیم، هیچ راهکاری هم برای رهگیری فیزیکی ارزهای دیجیتالی وجود ندارد. کیف پول‌های دیجیتالی هم تنها راهکاری برای اطلاع از موجودی حساب، انتقال وجه یا حتی تبدیل ارزها به یکدیگر هستند.
    در نهایت باید توجه داشته باشید که امکان برنامه‌ریزی هم برای ارزهای دیجیتالی پیش‌بینی شده است. به عنوان مثال، در حال حاضر ارزهایی وجود دارند که امکان تنظیم قراردادهای هوشمند یا حتی ارائه وام با شرایط خاص را فراهم می‌کنند. همین امر باعث شده انعطاف‌پذیری بیشتری را در خصوص قوانین حاکم بر این ارزها شاهد باشیم. به عنوان مثال، در استفاده از ارز دیجیتالی اتریوم این امکان وجود دارد تا تبادل مقدار مشخصی از این ارز را به طور خودکار، در زمانی که شرایط قرارداد برآورده شود عملی سازید. این امر بدون دخالت مستقیم طرفین قرارداد انجام می‌شود.